Supositoris d’Any Nou
Presentació del poemari ‘La llum mirada’, de Vicenç Llorca
JOANA IMBERNON
Ingredients
- 250 g de gambes pelades fresques
- 3 porros, 3 ous i 50 g de mantega
- 200 ml de nata per cuinar
- Una culleradeta d’anet i gingebre ratllat
- Oli d’oliva, sal i pebre al gust
Preparació
En una paella es posa oli i mantega, s’hi afegeixen els porros rentats i tallats a trossos petits. Quan estiguin transparents els porros, s’hi afegeixen les gambes netes de tripa i tallades se salpebren. En un bol es posa la nata, els ous i sal. Es barreja tot bé i s’hi afegeix l’anet i el gingebre. A aquesta barreja s’hi posen les gambes tallades, integrant-ho tot molt bé. En un motlle rectangular, folrat amb paper de forn, es posa tota la barreja movent el recipient perquè es col·loqui tot bé. Es posa al forn, a 180º, entre 30 i 40 minuts. Punxant amb un escuradents el centre del pastís, ha de sortir completament sec. Espereu que estigui fred i es tomba per presentar-lo a taula.
És un plat ideal per a aquests dies de Nadal. Es pot servir amb una salsa tàrtara. Si no, el pastís és igual de bo. Espero que us agradi.