Les seguretats selectives
Rodolfo i Pitarque: alguns records entranyables
JOANA IMBERNON
Ingredients
- 1 kg de sardines mitjanes
- ½ got de vinagre
- 1 got de vi blanc semisec si se’n té. Si no, normal
- 1 got d’aigua
- 1 cullerada de pebre vermell dolç
- Farina per enfarinar les sardines
- 1 pastanaga, 1 ceba, 4 alls
- Un ramet de farigola
- 2 fulles de llorer
- Oli d’oliva, sal i pebre
Preparació
Netegem les sardines: el cap, les escames i les tripes. Les salem, enfarinem i les fregim en oli calent, fins que estiguin daurades. Les reservem en el recipient on després les guardarem. Pot ser de fang, de vidre o de plàstic.
Amb la mateixa paella on hem fregit les sardines, fregim la ceba, la pastanaga tallada a trossets, l’all amb pell, la farigola i el llorer. Quan estigui tot una mica cuit, hi afegim el pebre vermell i, de seguida, els líquids perquè el pebre no es cremi. En rectifiquem la sal al gust. Ha de coure uns deu minuts i, de seguida, ho posem sobre les sardines. Ens podem menjar les sardines al cap d’unes hores o les podem guardar a la nevera alguns dies.
1 Comment
Magnífic,Joana! Amb el vi i les verdures segur que són una cosa diferent de fetes a l’estil “simple”, que son bones però de vegades un pèl aixutes. Gràcies!