
Elogi de Loli Gómez

El parc del Rock Fest: la reducció de la superfície verda de Can Zam per a usos privats
OPINIÓ

JOSUÉ AGUEDO
“S’ho han passat molt bé i han menjat molt bé també”. Això és el que em va dir una mare dijous passat quan parlàvem de si li havien agradat a la seva filla les colònies d’enguany a la Cerdanya. L’alumna en qüestió és una persona excel·lent en tots els sentits i la valoració de la mare va ser positiva. Cada cop tinc més clar que l’essència s’aprèn a casa i a l’escola li donem forma després; els fills no deixen de ser, en molts casos, un reflex del comportament dels seus pares i del que veuen a casa.
La resposta de la mare era l’esperada, ja que la qualitat dels àpats de la casa on es vam allotjar va ser excel·lent. A més de la gran varietat de plats que es podien escollir, aquests estaven molt ben cuinats. Tant va ser així, que, el darrer dia de la nostra estada, vam fer un fort aplaudiment als xefs i a l’equip de cuina i sala, els quals van deixar un moment els seus estris habituals i van sortir un moment per agrair el gest. Totes d’una forma o una altra, però potser la seva és una de les feines que no sempre es valoren com mereixen.
Afortunadament, però, tenim un ampli ventall de professionals, i restaurants a la nostra ciutat que ens ajuden a valorar aquesta important tasca gràcies al seu bon saber fer i a la qualitat dels seus plats, com és el cas del Lluerna i del seu alter ego però amb un caràcter més informal, el Verat. Tots dos de la mà del xef Víctor Quintillà i la sommelier Mar Gómez.
La veritat és que és un privilegi tenir un xef del nivell d’en Víctor a la ciutat, acompanyat del criteri professional de la Mar, als quals vaig entrevistar fa uns anys per a una altra publicació.
Una entre les moltes delícies que podem tastar al Verat són les croquetes d’espinacs a la catalana: excel·lents, com ho és també el bao de cansalada, els canelons de rostit, el bacallà, la costella a baixa temperatura, la “morcilla” de wagyu i pebrots del “piquillo”, el fondant, el tiramisú a cullera…
Dins la seva carta, podem trobar plats com els esmentats, els quals també apareixen en els menús. En tenen tres: el Petit, el Verat i el Festival. I els comensals també poden gaudir d’altres propostes que apareixen en les pissarres decoratives del local. Cal afegir-hi el bon tracte i la professionalitat de tot l’equip.
I sí, alguns d’aquests plats vaig tenir l’oportunitat de tastar-los fa unes setmanes. D’altra banda, a casa, hem regalat un sopar en el Lluerna a uns familiars amb motiu de la celebració dels seus aniversaris per continuar gaudint més del talent del xef colomenc Víctor Quintillà i del seu equip.
Nosaltres, des del Fòrum-Grama, agraïts de poder comptar amb les receptes de la Joana Imbernon, mare d’en Víctor. Si encara no ho heu fet, us animem a fer-les un cop d’ull… I, evidentment, a cuinar-les! Segur que gaudireu moltíssim amb més d’una.