
‘Risotto’ de gambes i llet de coco

Llagostins al cava
JOANA IMBERNON
Ingredients
- 1 tomàquet rosa
- Mitja culleradeta de ratlladura de llimona
- 40 g de tonyina en conserva d’oli d’oliva
- 20 g de formatge crema
- 1 culleradeta de mostassa de Dijon
- 2 culleradetes de salsa de soja
- 1 culleradeta d’oli d’oliva verge extra
- Cebollí al gust o ceballot
- Olives negres
Preparació
Es comença pelant el tomàquet i retirant-li les llavors. Es talla la carn del tomàquet en daus petits, d’un mig centímetre, i els posem en un colador durant deu minuts perquè deixin anar l’excés d’aigua. Després, es passa el tomàquet picat a un bol, i li afegim la salsa de soja, la ratlladura de llimona, la mostassa, les olives tallades i l’oli d’oliva verge extra.
En un altre bol, es posa la tonyina escorreguda, la mostassa, el formatge crema, les olives talladetes, i el cebollí picat, i ho aixafem amb una forquilla fins que se’n fa una crema. Es col·loca una rutlla sobre el plat de servei i s’hi posa una quarta part de la seva altura amb la crema de tonyina. A continuació, s’hi posa el tomàquet que havíem reservat. S’anivella amb una cullareta i ho acabem amb uns trossets de tonyina i d’olives com a decoració.