
Tot comença a la Diagonal

Tàrtar de tomàquet amb ‘rillettes’ de tonyina
JOANA IMBERNON
Ingredients
- 250 g d’arròs bomba, arbori o carnalori
- 1 ceba tendra i 1 gra d’all
- Mig got de vi blanc i caldo de gambes
- 100 ml de llet de coco
- 4 gambes per persona
- Sal, oli d’oliva, pebre negre i 2 cullerades de curri
- Una mida d’arròs per dues i mitja de caldo de gambes
Preparació
En una paella amb oli, es posen la ceba tendra i l’all talladets a trossos petits. Es potxa. A continuació, s’hi afegeix l’arròs, ofegant-lo. Tot seguit, s’hi posa el curri, integrant-lo bé, i s’hi aboca el caldo de gambes a poc a poc. Primer un cullerot i així successivament. Quan s’hagi consumit el caldo, se n’afegeix més fins que l’arròs estigui gairebé llest. És el moment de posar-hi les gambes pelades senceres o a trossos. Es van girant i s’hi posa la llet de coco, una mica de sal si és necessària. Es deixa uns minuts i es treu del foc. La meva amiga Joana, al final, hi afegeix una mica de parmesà ratllat, al gust.
El caldo de gambes: les pells de les gambes i els caps se sofregeixen en oli i, quan estiguin fetes, s’hi posa aigua i es deixen bullir 15 minuts. Es trituren, es colen, i es reserva el caldo.