El català a Catalunya. Assaig d’un balanç
Macroeconomia versus microeconomia
LES RECEPTES DE LA JOANA
JOANA IMBERNON
Ingredients
- 750 ml de nata per a muntar o 750 g de nata muntada
- 100 g de sucre
- 1 tauleta de torró de Xixona de 500 g
- 1 tauleta de xocolata negra del 70% de 170 g
- 250 ml de nata per a muntar per a la xocolata calenta
Preparació
Muntem la nata (si està ben freda, muntarà molt millor), hi afegim el sucre i l’acabem de muntar fins que quedi espessa. Aixafem la tauleta de torró amb una forquilla fins que quedi ben desfeta, i l’afegim a la nata muntada amb moviments envoltants, fins que tot quedi integrat. En un recipient, escalfem els 250 ml de nata i, quan comenci a bullir, hi posem la xocolata tallada a trossos i apaguem el foc. Amb la calor, la xocolata es fondrà, sempre amb el foc apagat. En un motlle (si és desmuntable, millor), hi posem la nata amb el torró i ho posem al congelador com a mínim quatre hores. Millor encara si és d’un dia per a un altre. Servim un tros de pastís i per sobre afegim la xocolata calenta. És boníssim i senzill de fer.