
‘Vidas truncadas’, novel·la i crònica social sobre la banda de ‘Los Correas’

Una classe sobre alliberament sexual als anys vuitanta
OPINIÓ

NÚRIA VALLS MOLINS
El llibre és una eina cultural de primer ordre i ho hauria de seguir essent-ho tot i l’aparició de les eines virtuals connectades a Internet. Els mòbils, els videojocs, les tauletes o els ordinadors, proporcionen als joves, nens i nenes, estones d’entreteniment que, abans dedicaven als llibres. Si bé és cert que no és vàlid qualsevol llibre per augmentar el gust literari en aquestes tendres edats, sí que cal tenir en compte la importància de la lectura per a joves i infants.
La poetessa Joana Raspall (1913-2013) escrigué poesia per a infants. Dedicà tota la seva llarga vida com a bibliotecària a fomentar aquest gènere literari entre els més joves. La seva vocació la va portar a treballar per a les biblioteques, creant espais de lectura per a joves i infants. També col·laborà en la revista Cavall Fort.
“Qui aconsegueix emocionar-se amb la lectura d’un llibre, seguirà llegint tota la vida”, segons afirmà Rafael Bisquerra, president del RIEEB (Red Internacional d’Educació Emocional y Benestar).
La lectura requereix una qualitat literària que han de facilitar els pares, mares i familiars; l’escola, l’Institut, les biblioteques i les entitats de lleure infantils i juvenils. Segons els teòrics de l’educació emocional, la lectura és una font de creativitat. El noi, la noia, el nen, la nena se senten transportats a realitats imaginàries que els obren horitzons no solament mentals sinó també emocionals.
Podríem afirmar, segons això, que la lectura, especialment les lectures literàries, són una font de salut mental per a infants, adolescents i joves.
2 Comments
Totalment d’acord, Núria. Benvinguda!
Ras i curt… engrescador, Núria!