
Joc de contes: un tipus especial

Un gra de sorra en la immensa platja de l’univers

JOANA IMBERNÓN
Ingredients:
– Cames i pits de guatlla
– 1 pastanaga, 1 porro, 1 ceba i 4 alls
– Grans de pebre negre i 3 claus d’espècia
– 1 branca de canyella i 3 fulles de llorer
– Farigola, romaní i sal
– 50 ml de vi blanc, 50 ml de vinagre i 50 ml d’oli d’oliva
Elaboració:
En una cassola posem les cames i els pits de les guatlles netes de plomes, si en tenien alguna. S’hi posa la pastanaga, el porro, la ceba, 4 alls pelats, uns grans de pebre negre, 3 claus, una branca de canyella, 2 fulles de llorer, farigola, romaní, vi blanc, vinagre, oli d’oliva i sal. Es posa a foc molt lent, sense que arribi a bullir, unes dues hores, perquè la carn es cogui però no massa. Ha de quedar rosada i tendra. Un cop fetes, les guatlles es treuen i el caldo que n’ha quedat es tritura, es cola i es posa en un bol per a qui es vulgui afegir suc. Està boníssim. Un plat senzill i molt saborós.