Un nou llibre d’Enric Juliana
Salvador Monroig i l’art de la fotografia
JOANA IMBERNON
És una recepta fàcil i deliciosa per la qual es necessiten pocs ingredients i uns vint minuts de dedicació. Durant el marinat del pollastre i la posterior cocció ens podem dedicar a altres coses, com ara preparar-ne la guarnició. En menys de mitja hora, tindrem el plat llest.
Ingredients
- Pollastre sense pell ni os
- Salsa de soja (100 ml)
- Gingebre molt (una culleradeta)
- Sucre morè (una culleradeta)
- Ametlles crues sense pell (110 g)
- Dues pastanagues
- Una ceba
- Brou de pollastre (200 ml)
- Farina de blat de moro refinada (10 g)
- Oli de gira-sol
Preparació
Netegeim bé el pollastre, retirant-ne les restes de tendons i de greix, i el tallem en peces a mida per a la mossegada. Submergim el pollastre en una barreja de salsa de soja, gingebre mòlt i sucre morè o, si no en tenim, sucre blanc. Ho deixem reposar a la nevera durant una hora com a mínim, perquè el pollastre s’impregni bé de la marinada i quedi gustós i suculent.
Mentrestant, preparem la resta d’ingredients. Escalfem una mica d’oli en una paella i fregim les ametlles a foc mitjà-alt fins que quedin daurades. Les retirem i les reservem.
En la mateixa paella i el mateix oli saltem la ceba i la pastanaga, que haurem pelat i tallat a l’engròs. Només volem que perdin una mica de duresa, així que n’hi haurà prou amb dos o tres minuts. Apaguem el foc i tornem les ametlles a la paella. Ho barregem tot i hi afegim un got de brou amb la farina de blat de moro. La desfem en el brou i l’afegim a les ametlles i les pastanagues. Ho triturem tot.
En una cassola, hi posem el pollastre marinat. Hi afegim el triturat i el caldo que ha deixat el marinat del pollastre i ho deixem coent fins que es faci el pollastre.
Si queda una mica sec, hi podem afegir una mica més de caldo. La farina és perquè la salsa agafi més cos. La podem rectificar, si cal, amb sal, ja que porta soja.